sporende van Schiphol naar Schiphol,
zag ik de nieuwe wereld, kwakende ganzen
boven Zeeland, zoutstrooiers in Limburg
de gestolde Friese wateren, de Gooiboog
maar nergens zag ik de nieuwe wereld, zoals
die thuis op mij wachtte, zij was wit gelijk
als in een sprookjesdecor, ik zocht haar
maar het vernieuwde, voor even, vond mij
01JAN2004 2245