het gladde vlak op wit poeder
het scherpe op het gestolde
de wielen door het rulle zand
het puntige naar de rode stip
elke tijd kent zijn eigen traditie
dingen die men altijd op dat ene
tijdstip doet, jaar na jaar, soms
valt wat af, een nieuwe gewoonte
03JAN2004 2040