Haaaaj :)!
Dit gedicht heeft een goede vriend van mij gemaakt.
ik vond het erg goed daarom vroeg ik hem
of ik het gedicht aan jullie mocht laten lezen.
Hopelijk vinden jullie um ook mooi :)
Kuss mij
opgroeien is een strijd,
tussen leren en onwetendheid
tussen ontdekken en zekerheid
tussen fantasie en werkelijkheid
het is makkelijk om niet na te denken
en om aan de wereld om je heen geen aandacht te schenken
want als je bij teveel dingen stil staat
realiseer je je dat het allemaal niet zo goed gaat
je staat open voor andere invloeden
of je probeert jezelf voor de buitenwereld te behoeden
je zit veilig in je eigen cirkel, problemen te ontkennen
of je bewustzijn laat je de wijde wereld verkennen
sta eens stil bij de pijn en problemen van anderen
en kijk of je je houding kan veranderen
sta eens stil bij hoe weinig zo welvarend zijn
het verschil tussen kansrijk en kansarm is onwijs klein
want wat als jij toevallig oorlogsslachtoffer bent
en iemand die alles heeft doet alsof ie je bestaan niet kent
en voor diegene is het ook nog es vanzelfsprekend
zo'n persoon is toch niets dan afkeerwekkend.......