Mijn pleegzus
Eindelijk had ik een grote zus
We leken even oud
Overal mocht ik mee naar toe van jou
Ik heb op jou vertrouwd
Dat jij dingen deed die niet mochten
Dat maakte mij niet uit
Ik zag het wel, maar vertelde het niet verder
Misschien heb jij me daardoor wel gebruikt
Plotseling liep je weg
Toen gaf je mij de grote bons
Je wou geen contact meer
Niet meer met mij, nooit meer met ons
Ik heb vaak gevraagd om je adres
En heb geprobeerd om je te schrijven
Maar je maakte je ontoegankelijk voor mij
Je verblijfplaats moest een geheim blijven
En nog steeds niet
Heb ik het zoeken opgegeven
Overal kijk ik om me heen
Ik hoop dat ik je zal zien
En droom alvast
T wordt weer als voorheen
Maar één ding ben ik dan vergeten
Jij bent niet dezelfde meer
Je hebt een kind gekregen
Weg is die gelijkheid van weleer
Jij zal nooit meer mijn zus zijn
Daarvoor ben ook ik teveel veranderd
Er is veel afstand tussen ons
Maar ik ben vastbesloten
Ik zal die afstand overbruggen
En heel diep in me hoop ik
Misschien dat het me met dit gedicht
Eindelijk zal lukken
Voor mij is die afstand overbrugbaar
Ondanks alles wat jij ooit hebt gedaan
En een ander iets weet ik ook zeker
Het zal van mij uit moeten gaan