Oranje lucht komt op uit het westen
Bloemetjes dansend op een frisse bries
Vogels die kwetteren in de avondgloed
Zo'n heerlijke avond geeft je toch weer moed
's Nachts vullen de sterren de hemel aan
De sterren schijnen fel, en zo de maan
Een donker gat neemt het over van de lucht
Een vrouwe tuurt uit het raam en zucht
's Morgens kraait de haan vanaf zijn hok
Een ochtendgloed rijst vanuit het oosten
Lichtblauwe hemel vult de ochtendgloed aan
Langzaam verdwijnen de sterren en de maan
De zon mooi hoog in de middaguren
Man en vrouw die kinderen naar buiten sturen
Vlinders en bijen vliegen van bloem tot bloem
En 's avonds rond een of uur zeven, eindigt dit gezoem