nog een enkele vlok
dwarrelt zachtjes neer
op de kale koude straat
het gierende weer en wind
is daar waar januari gaat
en maakt nu ruime plaats
voor een vlokje op zijn tijd
instromend van voorwaarts
het wit verdwijnt voor de zon
die zich amper nog laat zien
tijden van centimeters ijs
en dikke truien bovendien
de vlokjes krijgen tijd
om zich eindelijk eens te tonen
in getijden van hun vrijheid
in het getij de winter..