Winterzon
Sneeuwvlokjes dwarrelen
Uit een grauwe hemel neer
Hoe langer ik blijf kijken
Het worden er steeds meer
Ze vleien zich neer op de grond
Om samen tot één geheel te plakken
Zodat de kinderen naar buiten gaan
Om al de vlokjes op te pakken
Ze bouwen dan een sneeuwpop
Van de zachte witte vlokken
De sneeuw zit in hun schoenen
Valt koud neer op hun sokken
Dan trekt de hemel open
Wordt van het mooiste blauw
De winterzon schijnt op de sneeuwpop
Denkt, ik hou veel van deze kou
Deze zon verwarmd de harten
Van mensen groot en klein
Als ik daarna sta te kijken
Vind ik die winterzon hartstikke fijn