~Voor het eerste ochtendlicht...~
Als het donker is, nacht
En maan schijnt zacht
Dan kijk ik en zoek
De felste ster
Die aan de hemel straalt
Dan vraag ik me af
Denk jij ook aan mij
En in mijn ooghoek
Verschijnt een traan
Even nog blijf ik staan
Mijn gedachten bij morgen
Zal je er dan zijn?
Of zal je op een dag
Stilletjes zijn verdwenen
Zodat het lijkt
Alsof er nooit een zon
Heeft geschenen
De hemel donker en grauw
Nooit meer zeggen
Dat ik van je hou
Ik wil je het zeggen
Met dit gedicht
Misschien lees je het
Voor het eerste ochtendlicht
Donderdag 15 januari 2004, 0.21 uur