Vandaag als vandaag vraagt om een lied,
maar niet zoals anders.
Vandaag als vandaag is oud,
nieuwe ervaring blijft uit, vandaag lijkt een herhaling.
De vraag van vandaag blijft een lied,
maar geen nieuw lied.
Iedere ervaring herbergt een lied en vandaag doet dat zeker,
alleen komt er niets.
Daarom zocht ik en vond ik.
Een reeds geschreven lied,
oud en gebruikt,
maar zeker niet minder mooi.
Als een dief schreef ik dus hetzelfde liedje,
maar schaamde me niet.
Dat wat ik schreef, was dat wat al was.
Het stond er en paste op zijn best,
niet te overtreffen.
Het was hetzelfde liedje.
Ik zal het maar niet overlezen,
sinds dat waarschijnlijk leidt tot een ontembare drang een nieuw liedje te schrijven.
© GJ Sterenborg(02-01-2004)