Waarom is jou dit overkomen?
Wie heeft hiertoe het recht gehad?
Je bent van mij af genomen.
Omdat jij daar toevallig even zat.
De dagen zijn nu saai en lang,
en de nachten zijn koud en kil.
In mijn dromen loop ik door die gang,
en hoor dan steeds jouw allerlaatste gil.
Waarom ben ik niet met je mee gegaan?
zodat jij daar niet alleen had gezeten.
Dan was het misschien anders gegaan,
en had ik dit niet op mijn geweten.