Koude
Koude handen omsluiten mijn hart
Doven de laatste vlam
De kilte is gestart
De kilte die mijn leven over nam
Elke kleur verdwijnt
Alles word zwart wit
Niets is nog duidelijk omlijnd
Er is niets wat nog mijn hart verhit
Slechts de kilte rest
In mijn reeds bevroren hart
Kilte die ieders leven verpest
Het allemaal even tegenzit
En niets makkelijk gaat
Omdat er even niets meer meezit
Dat is de reden waarom die kilte mijn vlam verslaat.
Omdat het allemaal zo kil is
Alles om me heen
Omdat ik iedereen zo erg mi
Voel ik me door die kilte nog meer alleen..
Omdat het weer alleen maar slechter word
En de kou alleen maar sterker
Heeft de kilte zich in mijn hart gestort
Als een agressieve werker.
Simpel omdat de kleuren vervagen
En de kilte heeft ingezet
Komen alle donkere lagen
Langzaam opgezet.
Liefs, esther