Gemoedsrust bij nacht
Vannacht ben ik alleen met de maan
boven mij een heldere hemel
in mezelf is het bewolkt
mijn dag was goed, mijn week slecht
onrust in mijn hoofd
Vannacht zal ik niet slapen
teveel onafgedane zaken verstoren mijn rust
mijn ziel heb ik verslonsd
door tijdgebrek of stomweg luiheid
´t is oorlog in mijn hoofd
Vannacht sluit ik vrede met verdriet
een uur voorbij
de heldere hemel vult zich met wolken
voor iedere wolk in de hemel
een heldere gedachte in mij
Vannacht laat ik achter me
de morgenstond breekt aan
de zonsopgang bevecht het wolkendek
ik beloof aan deze morgen beterschap
en ik vergeet vannacht
© G.J. Sterenborg (18-01-2004)