ik weet weer precies
waar ik hoor te staan
tussen de onwetende, net aan lagerwal
want hogerwal kon ik niet bereiken
zelfs niet in het donker, door vernuftige
oftewel achterbakse woorden
ik ben immers niet zoals zij, althans
dat probeer ik mijzelf voor te houden,
achter te houden voor het publiek
ik duld geen voorspraak, tegen evenmin
want vanwaar ik sta voorzie ik kwade daden
pas als ze zijn gevaren