In een rustige winkelstraat,
staat een winkel op de hoek
te wachten op genegenheid,
van koninklijk bezoek
Eens een hectisch schouwspel,
van handel en van arbeid
toont nu een lege etalage,
de bijl liggend in de strijd
Sinds jaar en dag voor velen,
een bron van oud gevoel
lijkt compleet onopgemerkt
te blijven met dat doel
In een dorpje naast de stad,
in een winkelstraat van vroeger
Zag ik een lege winkel staan
niet meer dan te zonneschijnen
© GJ Sterenborg (20-01-2004)