Het lente gevoel ervaren met een dikke winterjas aan.
Er is onrust in de aarde en weldra trekken de bloemen hun mooiste jurkjes aan.
Blauwdruifjes,longkruid,madeliefjes,viooltjes en narcissen geuren.
Alles in pasteltinten een bont palet van zachte kleuren.
Heggemussen,koolmeesjes,goudvinkjes en het winterkoningkje verzamelen groene takjes.
En de jonge kluutjes stellen zich aan in hun nieuwe donspakjes.
In een rustig hoekje in de tuin groeien wilde zandviolen.
En het hommelvolk maakt boven het bloemenboeket brommend gekke capriolen.
Het duurt nog even voor het lievevrouwbeestje de uitweg van haar schuilplaatst vind.
Omdat ook voor elk mens de lente anders begint.