Wanneer jij de kwade was en ik de goede
Dan was mijn lied kwetsbaarheid
Jouw lied dan smalend, wraak verzoekend
Hard en cynisch zonder reden
Menen anders kan ik niet
Mijn onbegrip is echt
Maar zeker weten doe ik dan
Je redeloosheid speelt
Het jezelf niet kwalijk nemen
Mensen om je heen verstaan
Ze zouden toch eens moeten weten
Wat jij met ze hebt gedaan
Samen zoeken in mijn woorden
Denken dat ik onrecht spreek
Ik zou nimmer in mijn leven
Zijn wat jij wilt dat ik ben
Je zal je onrecht moeten zoeken
In je eigen zelf
Even rustig overdenken
Huilen om je eigen ik
© GJ Sterenborg (30-01-2004)