Lentewind, lentekind
Zachtjes waait zij
Over straat
Aarzelend, alsof het om een misdaad gaat
Maar ondertussen is ze vrij
Nu Meester Winter als zijn koffers pakt
En het zonnetje voorzichtig komt kijken
De bloembollen in de grond rijpen
Een hondje dat genietend zijn eerste poepje kakt
De tijd gaat voorbij
Lady Zomer komt eraan
Lente verliest de strijd, ze waait opzij
Zachtjes waait ze over straat
Niet te vroeg, de winter is voorbij
Maar ze aarzelt, alsof het om een misdaad gaat
- 30 maart 2001 -