Wanneer de liefde
van nergens komt
heb je het nooit verwacht
en het minst degene die je dacht,
wanneer de liefde naar je lacht
begin je opnieuw te hopen
en vind je zelfs de kracht
om te stoppen met roken,
wanneer je de liefde ontmoet
in een mantel van geurig parfum
verzint ze zachte woorden
die alleen voor jou zijn bestemd
maar onbegrijpelijk voor dovemansoren,
alle gebreken worden omgetoverd
tot gaven in haar ogen
en wat angstig verborgen lag
in de kerker van je diepste zelf
komt stilaan borrelend naar boven,
wanneer de liefde
het absurde zinvol kleurt
hoor je veraf gelegen sirenen loeien
zie je opeens kinderen onbezorgd stoeien
en breken alle bange boeien
die je ooit ketenden aan jezelf
voorgoed bij trossen los.