dit is de stilte van de nacht
de stilte, die ik zo beleef
intens en extreem
beleef ik de nacht
mijn nacht
waarnaar ik jaren heb verlangd
de nacht
die niet en nooit voorbijgaat
de nacht
die onaangekondigd slaat
die nacht, die zie ik vandaag
hier, terwijl ik lig
de pijn vergetend
en de stilte doorgrondend
ik zie alles helder
de nacht van de dood