Als het moeilijk gaat,
trek dan op tijd aan de alarmbel,
zei m'n vader ooit.
Maar wat
als de mensen doof zijn,
ze niet horen dat er nood is.
En wat
als de bel te hoog hangt,
ze niet willen horen dat er nood is.
En wat
als het gevaar niet hen bedreigt
en ze het niet belangrijk vinden.
Ik zou aan de alarmbel trekken
als ik zou weten hoe het moet
en dat het effect zou hebben.