Twijfelend lentegevoel
Zachtjes tasten zonnestralen
Van geluk de aarde aan
Maken mooi wat eens zo rot was
Brengt ons in een nieuwe waan
De wereld licht langzaam op
Verwarmd de koude om ons heen
Geeft kans op nieuwe mogelijkheden
-En de winter verdween-
Vol verbazing kijk ik
Met teruggevonden kinderziel
Naar de pracht die zich voor mij opent
Ontluiken bloemen waar ik kniel
Met een diepe, tevreden zucht
Blijft mijn ziel verlangend vragen
Om een eeuwige droomwereld
.....
Maar voor een miniscuul moment
Kan het mij hier ook behagen
***