Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Vrijheid
vroeger droomde ik over een vogel
een vogel die overal naar toe vloog
van londen naar rome
en dan via parijs weer terug
die vogel voelde zich vrij
hij deed de dingen die hij wilde doen
niets hield hem tegen
zelfs geen storm of een harde wind
die vogel kwam steeds dichterbij
ik zag hem al in de verte aankomen
ik keek er zo naar uit
om als een vogel overal heen te vliegen
maar op een gegeven moment
werd de vogel steeds vager
net alsof hij werd tegen gehouden
door een storm of door een harde wind
totdat ik hem niet meer zag
mijn droom was weggevlogen
weg van mij
de verkeerde kant op
lang hoopte ik dat hij terug zou komen
dat hij weer in beeld kwam
ik wilde hem alleen maar zien
al was het maar een vage vlek
maar hij kwam maar niet
in mijn dromen
zag ik helemaal niets
niets dat op een vogel leek
toen ik de hoop bijna had opgegeven
gebeurde er iets raars
ik zag de vogel weer in mijn droom
hij werd van een vage vlek
een duidelijke vogel
maar ik vetrouwde het niet
waarom zou hij terug komen
wat was er gebeurt
dat hij nu weer naar mij toe vloog
de vogel werd steeds duidelijker
totdat hij vlakbij mij was
daar stopte hij
vlak voor mijn neus
ik zie hem nog steeds wel eens
maar heb hem niet echt meer nodig
ik weet nu dat als ik vrij wil zijn
ik dat ook zal en kan zijn
maar nog steeds vraag ik me af
wat er is gebeurt
waardoor de vogel terug vloog
recht in mijn armen
Reacties op dit gedicht
jaantje vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Elizabethh
:
Maandag, juli 19, 2004 12:38
Dat kan je niet weten, maar kan je wel aan hem vragen, als die volende keer naast je kom zitten...
liefs Elizabethh
Mooi gedicht...vind hem echt mooi.
Wanneer ga je weer schrijven?
Over dit gedicht
Auteur:
jaantje
Gecontroleerd door:
Firebolt
Gepubliceerd op:
20 februari 2004
Thema's:
[Leven]
[Troost]
[Geluk]