Alles word anders
Je schrikt staat vast aan de grond
Van alles wat men jou verwijd
Je voelt je danig zwaar verwond
Raak je dit ooit nog kwijt
Pijn in je hele lijf
Ongeloof, onmacht
En nu ik dit zo schrijf
Heb ik iets bedacht
Om alles te kunnen draaien
Zal ik heel diep moeten gaan
Mezelf niet langer paaien
Maar nu eens voor mezelf gaan staan
Want ik ben het die het kan
Ik alleen kan het veranderen
Van daar dit zware plan
Eventueel met hulp van anderen
Van nu af gaan dingen anders, echt
Anders dan ik ze heb gedaan
Ik weet het wordt een zwaar gevecht
Maar ik zal het moeten ondergaan
Geef het verleden nu een eigen plek
Waar het rust tot ik het nodig acht
Komt de tijd dat ik het open trek
Gaat het anders dan verwacht
Ik heb het al eens eerder gezegt
Verleden is de toekomst van de tijd
Over win je dit gevecht
Is het verleden niet ondermijnd