Waarom het verleden
Wanneer je terug kijkt in de tijd
Overheersen vaak de slechte indrukken
Indrukken geleverd met veel strijd
Je beleefde het als mislukken
Maar is het ook mislukt
Vraag dat jezelf nu eens af
Ga je er nu nog onder gebukt
Of is het ervaring wat het leven je gaf
Terwijl ik dit nu schrijf
Ervaar ik dat het heeft geleerd
Dat het altijd bij je blijf
Zodat je je er ooit mee verweerd
Want elke ervaring goed of slecht
Komt je ooit nog eens van pas
Dan denk je terug, ……en echt
Nu gaat het anders dan hoe het was
Dus denk over slechte dingen
Die je in het leven hebt gehad
Het zijn nu eenmaal ervaringen
Wees blij dat je ze nooit vergat
Leef van je ervaringen