Tweestrijd
Leef nu een dag met tweestrijd
Tweestrijd zoals ik vaker beleef
Maar deze die ik niet benijd
Als vragen hoe en waarom ik zo leef
De plotselinge aandacht die ik krijg
Ik raak er door verward
Als ik er aan denk, en zwijg
Waarom ik mezelf zo tard
Het is toch fijn die aandacht
Waarom dan deze strijd
Raar omdat ik het niet verwacht
Ik merk hoe ik het vermijd
Toch voel ik dat ik het toe moet laten
Dat er toch mensen zijn die om me geven
Het schaad je niet maar zal je baten
Zal er aan wennen, en mee leven
In mijn verstand klopt het allemaal
Maar mijn gevoel blokkeerd
Ik merk dan dat ik afdwaal
Wat heb ik dan uiteindelijk geleerd
Ik wil het zo graag, aandacht en vrede
En ik weet dat van anderen ook
Maar wat is dan nu de rede
Dat ik nu van binnen kook
Boos kwaad teleurstelling tweestrijd alom
Ben haast niet bij machten
Tot ik bij dat ene kom
Weer een zucht, opnieuw een gedachte
Gedachten ja, van wat moet ik nou
Wil dingen graag veranderen
Doe het nu maar niet te gauw
Moet de weg rustig bewandelen
Weet niet goed waar nu te beginnen
Heb het vaker geprobeerd
Zal iets nieuws moeten verzinnen
Opdat het nu echt eens keerd
Verstandelijk is de wil er wel
Mijn gevoel moet daar ook komen
Zodat ze samen parallel
Op dat nieuwe af gaan stomen
Ik weet wel drommels goed
Dat als ik het wil, ik het ook kan
En als ik het dan heb ontmoet
Kan genieten dat ik me zo inspan
Mijn besluit staat nu vast
Ik ga de weg bewandelen
Je zal zien men is verrast
Dat ik zal veranderen
Ik hoop dat ik over een tijd
Het vervolg hierop kan schrijven
Heb dan geluk, of heb dan spijt
Ik hoop dat het bij het eerste zal blijven