Illievschap,
is dit een grap?
een mismaakt woord
dat ons keurig leventje verstoort.
Ik hoor het je al denken,
laat me toch eerst een uitleg schenken.
Het klinkt raar,
maar, maak toch zo geen misbaar
of het woord bestaat
doet er niet toe
maar wel de betekenis die erachter gaat.
Zoek het zelf maar uit
het interesseert je toch geen fluit
dat ik zeggen wil,
een bittere pil
die iedereen weigert te slikken
alsof ze daardoor hun leven kunnen opkrikken.
Nu kom ik tot mijn punt,
jullie hebben me al een cynisch optreden gegund,
maar hier komt mijn vraag,
die blijft steken in mijn maag...
Wat ik bedoel met 'IllieVschap' is...
DE ILLUSIE
Ik ontdekte
wat ik niet wilde zien
ik zag
wat ik niet wilde horen
en
ik hoorde
wat ik ontweek
DE WAARHEID
achter LieVde
Vriendschap
I L L U S I E
de nasmaak van de
I L L U S I E
in LieVde
Vriendschap
de smart van
I L L I E V S C H A P
nee, het is geen grap...
het is het cynische 'IllieVschap'...