Zonnetje schittert aan de hemel,
roosje in de hand.
Gras wiegt rustig heen en weer, geen idee van wat komen zal.
Rustig dromen en verder kijken, hoe het roosje bloeit.
Maar plotse kou verpest het al.
Onweer vult de hemel, zonnetje verdwijnt.
Bomen waaien heen en weer, vogels vliegen naar hun nesten.
De zondagsfietsers haasten zich naar huis.
Ik maak mij geen zorgen
Dan valt het op, roosje bloeit niet meer.
Roosje stuk aant gaan, blaadje 1 valt, blaadje 2 valt...
Roosje gaat dood!
Terug in de grond steken heeft geen zin, roosje slap en stil.
1 blaadje blijft over, kijk ik naar.
Waait het weg, zomaar....
Ze zeggen roosjes niet plukken, dan gaan ze dood.
Kijken beter, dan roosjes blijven leven.
Maar wat is zien, als je hebben wilt?