Gedogen!
Gedogen is iets niet verbieden,
wat we eigenlijk niet mogen
Maar het toch toestaan,
omdat we de verantwoordelijkheid,
uit de weg gaan.
Ik kon in mijn stoutste dromen,
echt niet begrijpen,
dat het ooit zover met ons zou komen.
We kunnen nu wel op betere tijden blijven hopen,
maar het is in Nederland,
gewoon helemaal uit de klauwen gelopen.
Men spreekt opeens over normen en waarden,
terwijl we steeds verder ontaarden.
Stelen behoort tot de orde van de dag,
stelen is al zo gewoon.
Wie niet steelt valt uit de toon.
Dus beste mensen opgelet,
Doe na het wegen,
altijd iets extra’s in uw boodschappennet.
De prijzen zijn erop aangepast
en het is dus een recht.
En alles wat we hier gedogen,
is dus eigenlijk nog niet zo slecht.
Maar hoe zit het dan,
met wat ik als kind heb geleerd?
Ach dat zullen we maar gedogen,
ook al was het helemaal verkeerd!