Kijk nooit naar de grond,
uit het ijle boven dreigt het gevaar.
Donkere schimmen dalen neder,
verplaatsen zich verdacht.
Ze krijgen allerlei namen,
Geesten, herinneringen, schaduwen,...
Ze glippen langs je ogen voorbij,
kruipen onopgemerkt in je hoofd.
Ze vallen je op de meest ongepaste momenten lastig.
En als je denkt ze zijn weg,
dan hoef je enkel maar je ogen te sluiten,
en ja daar zijn ze weer.