soberheid is niet het woord wat ik zoek
odi et amo, maar dan extra veel van het eerste
jouw klanken aan woorden, symfonie aan letters
zijn mij te ondoorzichtig
niet vatbaar voor reƫle wensen
ik rook geen sigaren in de morgen,
slechts een sigaret zonder as te morsen
op maagdelijk witte kussens
geen vers glaasje jus of beschuitje
maar het licht door een gesloten gordijn
jij was niet wat ik zocht,
je bent weer weggegooid in vuilnisbakken
van sombere gezegdes
krassen op mijn geweten zijn slechts
aftreksels van jouw fouten