Moe
Ik ben moe
Te zoeken
In eeuwenoude boeken
Die je de weg van je leven uitstippelen
Ik ben moe te doen
Zoals iedereen wil dat je doet
Ik wil als een muisje trippelen
In een oneindige zee
Ik wil met een vliegtuig op reis
En neem alleen echte vrienden mee
Ik wil met iedereen lachen
Zonder dat 'vrienden' roddelen
Ik wil een hoedje dragen
Van bont papier
Hoedje af voor jou, met plezier
Ik ben het moe
Dat ik door iedereen raar wordt bezien
Ik ben moe
Om dat gelukkig masker te dragen
Want ik stel me toch alleen maar vragen
Ik ben moe
Om niet mezelf te zijn
Want geloof me,
Dat doet pijn.
Ik wil me amuseren
Echt nog eens goed gekscheren
Ik wil de wereld in mij laten groeien
Zonder dat anderen de takken afsnoeien
Want ik ben het moe
Om te doen wat anderen doen.