Daar staat hij, al met zijn muts op zijn kopje
Het kleine dampend en geurend theemopje
Overdekt en versiert als een tafelpopje
Hij staat er nooit alleen, en voor iedereen
Met aan zijn linkere zijde, ons Marleen
Die Hollandse melkkoe uit de hoge Veen
En aan de rechterkant van zijn kromme tuit
Een potje met een koekje of wat beschuit
Met voor de Engelsman wat citroen als fruit
Dan voor ons franse tante Chatherine
Zit daar in die oude soepterrine
Wellicht nog een chocolade praline
Ons theepotje staat steeds voor iedereen klaar
En dit op elk tijdstip, en uur van het jaar
Zei het met kerstmis of met het nieuwe jaar
De vele verhalen die hij heeft aanhoord
Hebben nooit of nooit zijn waardigheid verstoord
Geen enkele vraag heeft hij ooit beantwoord