Bedieners van hetzelfde belang
Niet weggebonden openbaar vervoer
Wachten duurt minder lang
Iedereen lift en rolt, van koningin tot schoonmaakboer.
De lift heeft een links karakter
Erin, staan we op gelijke hoogte
De roltrap is een rechtse rakker
Erop, willen sommigen een treetje hoger.
De lift is getest mensvriendelijk :
"Ik geef je een lift ", klinkt altijd aardig
De roltrap is immens gevaarlijk :
"Ik geef je een trap en je rolt naar beneden", dat is onaardig.
De mooiste lift is die van het hotel
Met de spijskaart naast de knoppenwand
Ik zoef naar vijf hoog ...ting ... de bel
En begeef mij naar het restaurant.
Soms heeft de lift een rot humeur
Dan blijft ie hangen tussen twee etages
Ook de roltrap heeft soms genoeg van het geleur
Stopt en wordt een ordinaire trap, richting montages.
De zakentopman bewoont de hoogste verdieping
En is dus liftafhankelijk
Maar voor z'n helicopterview, een top voorziening
Bij een fikkie is hij echter trapafhankelijk.
© kenart