Tweederde van ons leven zitten we
Heeft prof.dr.Zitvlees uitgevogeld
Eigenlijk ligt het percentage hoger
Als je liggen ook rekent tot een vorm van zitten.
Een heleboel activiteiten verrichten we zittend
We laten ons bij voorkeur zittend voortbewegen
In de auto, trein of boot
In het vliegtuig of op de fiets, het gebeurt zittend.
In de file staan we zittend in de rij
En voor een zekere sanitaire stop is zitten geriefelijker
Als wij crimineel gedrag vertonen
Bepaalt de rechter : "Zitten".
Wanneer we visite ontvangen zeggen we: "Gaat u zitten".
We zeggen nooit : "Gaat u staan".
Maar tijdens het liefdesspel moet de man
het laten staan, anders zegt zijn partner:"Laat maar zitten".
Staan is razend impopulair
De NS krijgt op z'n kop als passagiers moeten staan
In het voetbalstadion zijn staanplaatsen
schaarser dan zitplaatsen.
Moeten we niet meer gaan staan
Om deze eenzijdigheid te doorbreken?
"Werkt niet", wordt er gezegd
Want na lang gestaan te hebben is het prettig zitten.
Maar de ex-gedetineerde zegt hierop:
"Na twee jaar gezeten te hebben
vind ik het fijn om te gaan en te staan waar ik wil".
© kenart