Moeilijk
Moeilijk om te accepteren hoe je bent
Om te zien wie je bent
Om het verleden achter je telaten
dat zo'n litteken is op je ziel,
op je hart, en op je persoonlijkheid
Moeilijk zo zijn zonder zelf respect
Zo zonder eigen mening
Met zoveel verwarde gevoelens
die je niet uit durft te spreken
omdat je niet weet wat ze zijn.
Moeilijk je niet te kunnen uiten
Niet te kunnen zeggen wat je denkt
Eigenlijk niet te weten wat je denkt
wat je wil..
Wat men van je verwacht.
Moeilijk die jaren die zijn weg gevaagd
niet meer te herrinderen
Kwijt..
blijkbaar weg gestopt
Zo leeg..
Moeilijk om verder te gaan,
na een traumatische periode in je leven
Opnieuw je zelf ondekken
zoveel dingen die je tegen komt
en het moeilijkst
..Op nieuw leren vertrouwen..