Ik kan niet slapen
Lig naar het plafond te staren
Plots is daar dat stemmetje
Het stelt zich voor
“Hallo, ik ben het mes
van je vriendinnetje”
en ik vraag hem waarom ik
hem zo ontzettend haat
Na een poosje denken, staat
Het mannetje op
“Ik weet het, waarom je me
haat; ik doe haar kwaad”
“Nee,” antwoord ik, “dat is niet helemaal waar
Je helpt haar voor even
Maar het ergste is, dat je
Je sporen laat staan”
“Maar,” zegt het mes en
begint bijna te huilen
“Ik help haar toch! Als ze me
vast heeft gehad, is alles gedaan”
“Verdorie, NEE!” zeg ik en word kwaad
“Je maakt het alleen maar erger
zie je dan niet dat ze je haat
maar ook van je houdt?!”
Nu zit hij te janken, zijn
Staal blikkert door de tranen
“Ik wil haar geen
kwaad doen,” snift hij verdrietig
“Niet huilen,” fluister ik, “da’s nie nodig
Als je maar inziet, dat je fout zit”
“Ja natuurlijk,” snift het ventje
“Maar wat moet ik doen?”
“luister, volgende keer, als ze wil snijden
vertel je haar, dat ze het niet mag doen
je weet zelf ook dat het niet goed is voor haar
en ook dat het jouw schuld is”
Het mes knikt en antwoordt
“dat is goed, ik zal het haar zeggen”
en met z’n witte staart tussen de benen
druipt hij af en gaat hij weer liggen.