ACHTER WOLKEN
*************
De dageraad verdrijft
het duister
de nacht verdraagt
het licht toch niet
het zonlicht met zijn
pracht en luister
verlicht het hart,
verdrijft verdriet
Zie hoe toch mensen
doet verlangen
naar het hemels
zonnelicht
die huid verwarmt
en 't hart vernieuwd
en glimlach brengt
op je gezicht...
Geen zorgen voor
de dag van morgen
draag zonlicht
binnen in je hart
ook als hij
achter wolken
zal verdwijnen
en even alles
lijkt weer zwart
De zon zal altijd
blijven schijnen
ook als hij achter
wolken schuilt
laat je dan
toch niet verwarren
want weldra wordt
de wolk verruild
Jannie Hoogendam
27-3-2004