Een overwegend groot gedeelte
Een gehalte in mijn hoofd
Waardoor ik stil sta in de tijd
Wachtend tot de twijfel dooft
Ik vraag me steeds weer af
Wanneer de ziekte slaat
Of er iets magisch dat
Mij beter maakt bestaat
Overleven, dat lukt zeker
Met een boekje bij de hand
Waarin staat wat ik wanneer moet zeggen
Want anders sta ik aan de kant
Dus met een boek ‘gebruiksaanwijzing’
Kan ik het wel aan
Alleen is deze kunstmatigheid
Wel goed voor mijn bestaan?
Ik wil zo graag beslissen
Misschien met iets meer tijd
Ik wil keuzes kunnen maken
Maar ik ben ze snel weer kwijt
Ik ben een echte twijfelaar
Dat houdt niet zomaar op
Dus zet mij besluiteloosheid
Niet zomaar op de stop!