Eb& vloed
als getijden van het leven
Mijn gedachten gevoed
tot schrijven bedreven
Telkens wanneer de waterlijn
het strand bedekt
De zon stralend schijnt
een mooi tafreel verwekt.
De golven bedekken het strand
de vloedlijn wint gebied
In moeilijke tijden aangeland
Bedolven, zodat niemand ziet
Maar ook de zee kent wederkeer
en vloed geeft eb weer kans
Het strand ademt weer
schitterend, een warme zonneglans
Getijden gaan en komen
soms overspoeld door pijn
soms je hart door liefde ingenomen
lerend ervarend....
...gelukkig dat getijden er zijn.