Stralende ogen
Verstopt achter stralende ogen
Leegte, kilte achter die mooie ogen
Zou er wat van overblijven
als je de leegte en kilte bloot legt
leegte schreeuwend,
snakkend naar liefde
liefde die je niet durft te laten zien
kilte happend naar adem
adem die je voorgoed voor je houd
je ziel vertrapt
door iets wat je zelf heb meegemaakt
je geweten aan flarden gebracht
door leugens,
die je stralende ogen doen breken
grijze lach, geen kleur,
je verleden ontwijken
je toekomst vermijden,
bang voor wat komen gaat
het vertouwen weg gemaald,
overstroomd door leugens
ogen die alle kleur doen vermijden,
je in de leegte en kilte leiden
vrezen voor de waarheid
het lot dat je nergens naar leidt,
je achterlaat in alles wat je ontwijkt
zouden deze ogen ooit weer kleur kennen,
als je achtergelaten wordt door je lot,
steeds verder glijdt van je trots