Ze leefden lang volgens de oude traditie
In rust gelaten , spelend in de ongerepte natuur
Maar toen kwam de Westerse mens met het begrip 'vakantie'
Vol met gebouwen en zwembaden , niets was nog puur
Westerse mens in zijn ergste vorm, namelijk de Amerikaan
Met aan het hoofd een president die denkt als een banaan
Wil voortdurend naar boven groeien
Brengt daardoor zijn boom naar beneden
Met als gevolg een maatschappij levend op koeien,
Ze leefden lang met hun dansen en hun brede glimlach
Ten onder gebracht door domheid en gezag
Soms zie ik nog een neger van toen
Zonder werk en toch zonder stress je moet het maar doen
Was ik maar een neger....