Vaarwel mijn oude eik, je wortels doorboorden de aarde en je takken reikten de lucht.
Je beschutte tegen de regen en brak de wind berustend met een zucht.
Boom uit mijn verleden, symbool van eerbied en stille kracht.
Vleide me neer langs jou stevige stam en in jouw schaduw mijn leven overdacht.
Je trotseerde de mensheid telkens weer.
Met opzet verwond ging je onverzettelijk neer.
Verloren verhalen, je wortels uit gerukt takken gekloven.
Je levenskracht is van je beroven.
De vervlogen tijden van toen met je meegenomen.
Jouw kennis is geveld, jouw oordeel heeft mij een stuk van mijn jeugd benomen.