De Ommekeer
Jaren heb ik er mee rongelopen,
jaren gedacht het waait wel over, op een keer.
Niet dus, want de gevoelens zijn weer naar binnen geslopen,
dat betekende voor mij de ommekeer.
Wetende dat de ander zou krijgen veel verdriet,
als ik hem mijn ware gevoelens zou zeggen.
Maar zo verder leven kon ik niet,
ik had dus heel veel uit te leggen.
12 jaar zou te niet worden gedaan,
de ommekeer zou voor mij nu komen.
Ik moest nu sterk in mijn schoenen staan,
al zullen er veel tranen stromen.
Hoe vertel je dat je niet meer van de ander houdt???
dat je weggaat om een ander leven te leiden???
Die gedachte liet me niet koud,
het zou zwaar worden voor ons beiden.
Maar ik moet het doen, ik moet het vertellen gaan,
en zeggen dat ik niet meer van hem hou.
De stoppen zullen bij hem wel door gaan slaan,
als hij hoort dat ik val op een ander, een vrouw.
De ommekeer is nu gekomen,
nu moet ik doorzetten, het moet een keer.
Anders blijft het alleen bij dromen,
want zo leven lukt niet meer.