Sterelijn,
Sterelijn als in een brief
Waar ik jou gevonden zocht
In de nachten van mijn eigen
Van de dagen van je vrijer bleef ik daar
Sterelijn mijn trouwste,
Bedrogen wrok, verdwenen schuld
Gehate streken beslagen
Gebroken trots vergaan door vroeger
Sterelijn mijn evenbeeld
Bedreven in je levenslicht
Sta me toe je te bezoeken
Streel mijn gemoedsrust met je douw
© G.J. Sterenborg (09-04-2004)