Als een bloem die geplukt wilt worden,
maar vertrappelt werd,
toen die nog zomer gekleurd was.
Als een boom die de grootste wilt worden,
maar omgezaagd werd,
toen die nog jeugdig groen was.
Als een stoel die bezeten wilt worden,
maar weggezet werd,
toen die nog stevig genoeg was.
Als een deur die geopend wilt worden,
maar dichtgegooid werd,
toen die nog goed geolied was.
Als een gevoel dat begrepen wilt worden,
maar genegeerd werd,
toen die nog onverward klonk.
Als een gedachten dat gehoord wilt worden,
maar genegeerd werd,
toen die nog klare taal sprak.
Als een leven dat oud wilt worden,
maar gedood werd,
toen die nog op het punt stond te veranderen.