Ohhh olijke gele banaan
Waar oh waar kom jij nu vandaan
Geboren op een ongekend witte strandelijk paradijs
Lekker warm , te gelen in de zon, ver van al het ijs
Maar oh nee daar zijn de bananenplukkers ,dada zonnepret
Daar verlaat de nog groene banaan zijn olijke bestaan
In houten doze met andere triestige bananen,bijna geplet
Aangekomen in het warenhuis, heel ver van huis
Liggend tussen fruiten van andere oorden,werd hij bruiner
Bruiner en bruiren ,overal bruin , eenmaal rot
De banaan was niets meer waard nog niets eens een stuiver
Wenend lag de banaan boven boven op de compost
Hij dacht terug aan die tijd van zijn mooie groen
En zijn rustig leven, zijn leven van zonnen en niets doen...