Duizend dingen dromen
Slechts sluimerend in koude nachten
En als dagen lengen
Het lot luider roept
Hoort men toe of laat men sterven
Grond barst in bars protest
Stenen schreeuwen waar mensen sterven
Water verdelgt waar rust zal keren
Dier noch mens zal zich bezinnen
Gif dringt binnen en verteert de kracht
Wanneer de eeuwen geteld zijn
maakt groen plaats voor zwart