Vannacht droomde ik nog eens zo'n kinderdroom
van vrede op aarde
iedereen van gelijke waarde
Iedereen die van elkaar houdt, elkaar vertrouwt, op elkaar bouwt.
Stop toch met elkaar uit te maken
elkaar uit te braken!
Laat iedereen toch eens gelijk zijn,
doe een ander toch geen pijn.
Kijk eerst naar jezelf voor je een ander kwetst
en zijn zelfvertrouwen naar beneden kletst.
Aanvaard een ander met zijn fouten
wees zoet en gezouten
In mijn droom was iedereen goed
Geen mensen meer in armoe
geen kinderen meer levensmoe
Mensen die lachten, elkaar geen seconde minachten, verachten...
Wees nog eens een kind
een kind dat alles bemint
Denk niet alleen aan jezelf
aan je 'eigen'. Laat je egoïsme zwijgen...
Herken jezelf
in een kinderdroom...