Als het aan mij lag
heette elke dag
vandaag
de tijd is snel
dat ligt haar wel
maar begrip is traag
De trein wacht niet
de wet verbiedt
improvisatie
zij boogt zich op
de intellectuele top
de trots van onze natie
Nee dus
Een waterdichte smoes is niet waar ik om vraag
Nee dus
Geef mij dan maar mooi weer
Nee dus
Zure regen strooit alleen maar zout in wonden
Nee dus
Geef mij dan maar mooi weer
Hetgeen waarop je wachtte
bleek niet meer dan een gedachte
als het daaraan ligt
is het worden van
een zwaar verdorven man
een droeve plicht
Nee dus
Een waterdichte smoes is niet waar ik om vraag
Nee dus
Geef mij dan maar mooi weer
Nee dus
Zure regen strooit alleen maar zout in wonden
Nee dus
Geef mij dan maar mooi weer