Jij weet steeds
met slechts een paar woorden
mijn gevoel bloot te leggen
Jij weet
wat ik voel
zonder dat ik iets moet zeggen
Jij kleurt mijn leven
al beseft je ’t misschien niet
Jij krijgt mij
in stemmingen die
niemand anders ziet
Jij pelt mijn
harnas als was
‘t een ajuin
Jij vindt
steeds iets goeds
tussen al het puin (van mijn verwarde geest)
Jij maakt licht
wat duister is
Jij woelt om
wat verdronken is
Jij vindt terug
wat ik verloor
Jij bent steeds
een luisterend oor
Jij geeft me
kracht om op te staan
Jij geeft me
moed om door te gaan
Jij bent eigenlijk
wie ik voor jou zou willen zijn